Pagini

miercuri, 7 decembrie 2011

Imi pare rau!


Sunt la volan. E seara. Aglomeratie si isterie. Un taxi forteaza trecerea pe langa masina mea si ... castiga locul din fata! Simt cum clocotesc si prinsa de aburii nervilor ma pozitionez in spatele lui cu farurile din fata pe faza lunga. 
Stopul se face din verde rosu si, ajung in paralel cu taxiul.
Geamurile se dau jos, unul pe stanga, unul pe dreapta. Se porneste o conversatie intre un el-taximetrist si o ea-mama cu 2 copii. Aproape decenta.


Pana la un punct cand aud: "...nu aveti Dvs. ani, cati kilometri am eu!"
Hmmm! Niste cuvinte banale. Dar spuse acum, aici, ma fac sa ating temperatura de topire a otelului. Cuvintele erup din gura mea cu o furie de nestavilit: " Ai fi surprins sa afli ca nu e asa. Dar esti mult prea prost!" Geamurile se inchid, primul al lui. Stopul se face verde si ... masinile pornesc nervoase in noapte.

In masina mea e liniste. Iar eu simt o greutate imensa. Parere de rau, remuscare! Copiii sunt in spate, nu scot nici un sunet. 
De ce e asa de greu sa-mi pastrez bunul simt si stapanirea de sine. De ce reactionez uneori atat de violent. A vorbit cu Dvs. Nu a tipat si nu m-a injurat. 

Simt nevoia sa spun "Imi pare rau"! 
Stiu ca aceasta greutatea care ma apasa o sa dispara, in cele din urma. 
Mai stiu ca mi-ar fi fost mult mai bine daca as fi trecut peste acest incident fara furie si agresivitate.

8 comentarii:

  1. Buna seara...v-am descoperit cu placere...v-am citit doar cele de mai sus si m-a cuprins o nespusa duiosie....Cat de mult ma regasesc in aceste ganduri......Va imbratisez cu caldura,pe maine....Ma duc si eu sa-mi culc fetitzele sa ma pot intoarce sa termin de citit ....Magda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti simpatica rau! Eu am crezut ca s-a lasat cu table "indoite" dupa cum ai inceput. Considera-te pe jumatate iertata, stii tu din ce motiv...

    RăspundețiȘtergere
  3. @"Anonima" Magda: Atunci cand mi se intampla sa ma regasesc in gandurile altcuiva, ma mai relaxez un pic ... parca nu mai sunt singura "ciudatica" de prin cartier:)
    Ai grija de printese si culca-le la timp .... pentru ca mai apoi sa inceapa petrecerea!!!
    Eu am 2 baieti si abia astept sa-i culc ca sa-mi pun si eu ordine in ganduri!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ina: Ups, sa nu ne amintim de evenimente primavaratice .... au fost si table indoite .... am supravietuit fara nici o zgarietura....masina, saraca, nu a trecut de reparatii (mult prea multe airbag-uri distruse)....soferul "advers" nu era taximetrist, dar avea o mica problema cu semnul de cedeaza trecerea ...."nu l-am vazut, d-le, ca nu prea trec pe aici, pe drumul asta" .... in rest, Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat, nu?

    Ca asa e in tenis! Sau altfel spus, Dumnezeu sa ne ajute!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt(inca) soferita, insa inteleg si cuvintele spuse din furie si parerile de rau.
    Traficul din Bucuresti, insa, e atat gri ca toti oamenii si toata atmosfera de aici, incat e foarte greu sa ne pastram calmul.
    Imi amintesc ce imi spunea cineva acum cateva zile : " nu te mai certa pe tine!" ;-)
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te imbratisez cu infinita caldura...La multi aaani!.....Iubirea si iertarea...credinta si recunostinta sa iti umple Inima.....Cu drag,Magda........

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Magda, Viviana, Ina .... pentru toti si toate:

    La multi ani! Un an bun, bogat, luminat!

    RăspundețiȘtergere