Pagini

duminică, 11 aprilie 2010

M-am saturat de vaicareli!



Ne place sa ne vaitam, sa consideram ca suntem mai prosti, mai nenorociti decat altii si ca nu avem nici o scapare. Dar toate natiile au uscaturile lor, nici una nu este perfecta.

Intalnesc in diferite medii oameni care contrazic vorbele de mai sus. Se poate si altfel.
Sunt oameni frumosi cu vise si realizari....pun aici numai cateva exemple care-mi vin repede in minte ...
http://www.adrianoianu.com/
http://kittenwear.blogspot.com/ ..... si sunt numai cativa dintre cei de care am aflat eu!

Am incetat sa mai gandesc ca suntem fara scapare, ci ca sunt numai anumiti oameni care nu mai au scapare, si eu nu vreau sa ma numar printre ei...din pacate pentru noi, dreptul de vot este acordat prea multor inculti, necivilizati, muritori de foame si foarte usor de manipulat...dar trebuie sa ne impacam cu faptul ca nici un lucru bun si maret nu se face peste noapte...alt defect al acestei natii balcanice....vrem totul repede si fara efort!

Astazi sunt convinsa ca e nevoie de o revolutie in fiecare dintre noi, o lupta cu noi si cu defectele noastre, o lupta permanenta cu mici si mari slabiciuni, date de genetica natiei, de educatia fiecaruia dintre noi, de conditiile de viata de acum si de altadata, etc. Important e sa ne gasim fiecare un sistem de referinta viabil, un sistem de valori si principii de calitate si autentic si sa luptam sa ajungem sa ne confundam cat mai bine cu el.
Sa incercam apoi sa influentam in bine vecinatatile, indiferent ca e vorba de copii, adulti, cunoscuti sau necunoscuti. La un moment dat efortul fiecaruia dintre noi se va vedea, dar pana atunci trebuie sa muncim.

Da, MUNCA e privita cu ochi neincrezatori pe aici pe la noi....in general cine munceste e prost si fraier....cine munceste din greu, si e serios, si smerit, si stie ce vrea, si viseaza sa faca ceva in viitor e o ciudatenie....dar ei exista, si sunt aici printre noi....as vrea sa aud de cat mai multi dintre ei, sa le cunosc parcursul, sa stiu cum au invatat sa treaca peste greutati, cum au gasit putere si ambitie sa-si realizeze visele, sa-si urmeze calea lor!

Dumnezeu sa ne ajute sa ne gasim fiecare drumul cel bun!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu