Pagini

luni, 2 noiembrie 2009

Pentru cele casatorite!

CUM ITI PASTREZI CASNICIA ?

Un barbat si o femeie erau casatoriti de peste 60 de ani.
Ei impartaseau totul si discutau despre orice.Nu aveau secrete unul fata de celalalt, cu exceptia unei cutii de pantofi pe care femeia o tinea pe dulapul ei de haine, si , despre care l-a atentionat pe sotul ei sa nu o deschida sau sa intrebe de ea vreodata.

In toti acei ani, el nici nu s-a gindit la cutie, dar intr-o zi, batrinica se imbolnavi foarte tare si doctorii ziceau ca nu prea mai
are sanse sa se insanatoseasca.Incercind sa puna toate lucrurile in ordine, batrinelul a luat cutia de pantofi de pe dulap si a pus-o linga patul sotiei sale.

Era si ea de acord ca era timpul sa afle si sotul ei ce era in acea cutie. Cind a deschis-o, in cutie erau doua papusi crosetate si o gramada de bani : in total vreo 25.000 de dolari.El a intrebat-o despre continutul acestei cutii.'Cind ne-am casatorit , spunea ea, bunica mea mi-a spus ca secretul unei casatorii este sa nu te certi niciodata. Spunea ca intotdeauna cind ma suparam pe tine , sa tac dingura si sa crosetez o papusica '.........

Batrinelul era atit de impresionat, incit abia isi putea stapini lacrimile.Doar doua papusi erau in cutie ! Ea fusese suparata numai de doua ori in toti acesti ani in care au trait impreuna. Nu mai putea de fericit!

'Iubito, spuse el,inteleg existenta papusilor, dar toti acesti bani ?

'Oh, zise ea, acestia sunt banii pe care i-am obtinut din vinzarea papusilor'...::


RUGACIUNE :
Doamne, ma rog sa-mi dai intelepciune sa-mi inteleg sotul; iubire ca sa pot sa-l iert; si rabdare pentru toanele lui.Pentru ca Doamne, daca as cere putere, ma tem ca l-as bate prea tare.... Amin !

2 comentarii:

  1. Doar pentru cele casatorite ?!
    E o pilda minunata pentru toate femeile - indiferent de starea civila.
    Important este sa vrei sa ai o relatie normala si evolutiva ( nu stiu daca exista acest cuvant, dar reprezinta ceea ce vreau eu sa spun) si sa-ti asculti intelepciunea, asa cum spuneai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intelepciune... dragoste...respect!

    Ingredientele magice pentru o relatie frumoasa...si pentru evolutie personala!

    Trebuie sa fie minunat sa atingi o varsta alba si sa ramai in doi...aceiasi doi...sa muncesti impreuna si separat ... pentru tine, pentru el, pentru doi!

    RăspundețiȘtergere