Pagini

luni, 11 aprilie 2011

Moda - definitii


- In sensul cel mai larg - MODA desemneaza schimbarile frecvente in ambient, dans, muzica, literatura, etc, dar si in activitati si comportament, in functie de evolutia si variatiile gustului (ex: gestul de a saruta mana femeilor este considerat astazi demodat).

- In sens restrans - MODA se refera indeosebi la costum si anexele lui.
- Avem nevoie de schimbare pentru a combate monotonia traiului zilnic, plictiseala.
Improspatarea imaginii umane se face ca un joc, schimband cate ceva din aspectul cunoscut. Nu e vorba de a modifica toata infatisarea, ci doar de a stimula vederea printr-un amanunt surprinzator, de a atrage atentia asupra altei parti a corpului decat de obicei, trezind alte asociatii si trairi. 
- MODA este un puternic elixir, ce ne ajuta sa traim mai intens clipa care trece si din care e facuta viata.
- Definita ironic, MODA este ceea ce se demodeaza (Jean Cocteau)..... altfel spus, ceea ce astazi ti se pare nou si viu, dar care, dupa ce trece un timp, devine obisnuit, invechit si merita schimbat.
- MODA cuprinde un sir continuu de experimente, lansate de cei mai prestigiosi creatori de imagine, care devin cunoscute de marele public si, daca raspund aspiratiilor majoritatii, sunt adoptate pe scara larga pentru ca, dupa o vreme, sa se banalizeze. 
- MODA functioneaza ca un motor in 3 timpi: inventare, raspandire, perimare.
- MODA inseamna improspatare.
(rezumat) Barbatul si moda - Adina Nanu, Ovidiu Buta 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu