Pagini

duminică, 25 octombrie 2009

Conversatii de seara!


Luca si Marc
Baietii mei: Luca (6 ani si jumatate) si Marc (5 ani).
Discutiile cu ei devin din ce in ce mai simpatice ... 

Seara, ora 10:30pm, inainte de culcare.
Am citit "Alba ca Zapada si cei 7 pitici" ... eu o pagina, Luca o pagina, eu alta pagina, Luca urmatoarea pagina ... si tot asa, pana am terminat povestea toata.
Le-am dat vitaminele, siropurile de tuse, pastila de dinti ... au dat pupicii de seara, au primit pupicii de seara, s-au bagat in pat, am invelit in primul rand paturile cu pilotele si abia apoi copiii ... sa nu ramana vreun colt al patului neacoperit de patura ... si:

Marc
Marc: Mama, pe noi de ce ne-ati numit asa?
Eu: Cum? Luca si Marc?
Marc: Da!
Eu: Pentru ca mie si lui tata ne-au placut numele de Luca si Marcu.
Marc: Si eu sunt pictor?
Eu: Nu stiu mama. Daca vrei tu, o sa te faci pictor! ....Ahhh, ... (ma repliez, pentru ca inteleg unde bate copilu') ... Nu mama draga, Sfantul Marcu era doctor si Sfantul Luca era pictor!
Luca: Si care era fotbalist?

Luca

Eu: ... pe vremea aceea nu se juca fotbal!

Slava Domnului ca au fost si vremuri cand fotbalul nu exista ... dar e minunat ca astazi, cand el exista si starneste multa pasiune intr-un prunc atat de mic, poate provoca o discutie atat de simpatica ...

2 comentarii:

 1. Nimic nu mi se pare mai natural decat dialogul cu un copil. Iar dialogul acesta mi se pare adorabil... :)
  Te imbratisez.
  P.S. Ai niste copii minunati !!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Este o experienta minunata...un dialog, cat de scurt cu un copil....pentru ei totul este simplu, curat, firesc...sunt momente in care privesc totul cu atata intelepciune....dau niste raspunsuri atat de mature! Sunt uimitori....Imi doresc sa am puterea sa invat mai mult de la ei.....Multumesc!

  Te imbratisez, si eu, cu drag!

  RăspundețiȘtergere